BAKAN OSMAN AŞKIN BAK’TAN AYŞEGÜL PEHLİVANLAR’A TEBRİK

28 Eylül 2017 Perşembe 09 : 09

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2017 Paralimpik Atıcılık Dünya Kupa’sında dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Ayşegül Pehlivanlar’ı tebrik etti.

Milli sporcu Ayşegül Pehlivanlar, 2017 Paralimpik Atıcılık Dünya Kupası'nın Hırvatistan ayağında dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Hırvatistan'ın Osijek kentinde düzenlenen organizasyonda, kadınlar 10 metre havalı tabanca finali yapıldı.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanan Ayşegül Pehlivanlar, toplam 237,7 puanla dünya rekoru kırdı. İranlı Sareh Javanmardi ve Macar Krisztina David'i geride bırakan Ayşegül, altın madalyanın sahibi oldu.

Bakan Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2017 Paralimpik Atıcılık Dünya Kupası’nda altın madalya kazanan milli sporcu için bir tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hırvatistan’ın Osijek kentinde düzenlenen 2017 Paralimpik Atıcılık Dünya Kupası’nda ülkemizi büyük bir başarıyla temsil ederek yeni bir dünya rekoruna imza atan milli sporcumuzu kutluyorum. Ülkemizin böyle büyük rekorlarla anılması sadece bizi değil, milyonlarca vatandaşımızın göğsünü kabartan bir olay. Ayşegül’ü ve bu rekora imza atmasında emeği geçen, destek olan herkesi tüm kalbimle tebrik ediyorum."




Create Account



Log In Your Account